Het schrijven van teksten

Wil jij geld verdienen? Dan is het zeker aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden voor het verdienen van geld door middel van het schrijven van teksten. Er zijn diverse bedrijven op de markt waarbij het mogelijk is om geld te verdienen. Hierdoor hoef jij bepaalde content te schrijven waarbij je een prijs per woord betaald krijgt. Spreek jij bijvoorbeeld een woordprijs af van 1 eurocent per woord, dan zul je bij het schrijven van een tekst van 500 woorden 5 euro verdienen.

Als je dit dagelijks tussendoor doet en per dag 5 teksten schrijft, verdien je per dag 25 euro wat op maandelijkse basis zal leiden tot een maandbedrag van 750 euro en dat is natuurlijk lekker meegenomen. Ben je echt goed in het schrijven van teksten, dan is het zelfs mogelijk om woord prijzen te vragen van 5 eurocent per woord wat zal leiden tot een maandelijkse omzet van 3.750 euro. Maar wat voor soort teksten moet je dan schrijven?

Het schrijven van websiteteksten

Als eerst zie je vaak dat er website teksten geschreven dienen te worden. Dit zijn teksten die op websites komen. Hierbij dient voornamelijk rekening te gehouden te worden met content. In vakjargon noemt men dit ook wel onpage teksten. Deze type teksten zijn enorm lastig omdat ze zowel informatief als commercieel geschreven dienen te worden. Daarnaast is het ook zo dat er rekening gehouden dient te worden met SEO-termen. Zo moeten bepaalde zoekwoorden in de tekst voorkomen waardoor je niet helemaal vrij bent om te schrijven over een onderwerp. Een voordeel van deze teksten is dat ze meer opleveren dan blogartikelen. Zo kun je minimaal 2 cent per woord vragen voor deze teksten. 

Het schrijven van informatieve teksten

Naast het schrijven van websiteteksten is het ook mogelijk om informatieve teksten te schrijven. Hierbij krijg je vaak een onderwerp van de opdrachtgever en vervolgens kun je aan de slag met het schrijven van teksten omtrent een bepaald onderwerp. Hierdoor kun je vrij schrijven en dat is wel fijner. Deze teksten kun je sneller schrijven waardoor de woordprijs in veel gevallen ook lager ligt. Ben jij benieuwd naar de kwaliteit? Vraag dan altijd aan de opdrachtgever waar je rekening mee dient te houden zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Kortom, het schrijven van teksten is een ideale methode om geld te verdienen en het is zeker aan te raden om erbij te doen.