Wanneer je een (groot) bedrijf hebt, produceer je zakelijk ook afval. Het is dan ook verstandig om je bedrijfsafval goed te managen, anders kan dit een hoop problemen en kopzorgen veroorzaken. Wij leggen je uit wat bedrijfsafval precies is en wat je er het beste mee kunt doen.

Wat is bedrijfsafval?

Bedrijfsafval is een verzamelnaam voor afval dat in de dienstverlenende sector en industriële sector voorkomt. De meest bekende afvalstoffen in deze sectoren zijn PMD, gft, papier en karton, glas en restafval. In de industriële sector zul je ook veel andere afvalstromen, zoals chemisch afval tegenkomen. Als bedrijf ben je zelf verantwoordelijk voor het managen van je afval, daarom is het belangrijk dat je hier goed over nadenkt. Je kunt hiervoor ook een professioneel bedrijf inschakelen, die alles weten over het afvalproces in België.

Bedrijfsafval inzamelen

In Vlaanderen is het verplicht om als bedrijf verschillende afvalstromen apart in te zamelen, waaronder PMD, papier en karton, glas en groenafval. Het is dan ook belangrijk om voor elke afvalstroom bij je bedrijf de juiste container te hebben. Bij Renewi kun je deze containers huren, daarnaast kun je je bedrijfsafval laten ophalen door Renewi. Op die manier kun je het afvalmanagement overdragen aan echte professionals en heb je daar geen zorgen over. Bovendien ben je dan verzekerd van een veilige en efficiënte manier van afval inzamelen. De containers halen zij zelf op wanneer deze vol is, wat natuurlijk erg handig is.

Een tweede leven voor je afval

Wanneer je bezig bent met het afvalproces en het milieu, dan vind je duurzaamheid waarschijnlijk ook belangrijk. Bij Renewi staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zij verwerken jouw afval dan ook heel milieubewust. Het overgrote deel van het afval dat Renewi inzamelt, wordt verwerkt en bewerkt, om er zo nieuwe grondstoffen of producten van te maken. Er zijn ontzettend veel afvalstromen die zeker gerecycleerd kunnen worden. De meest bekende zijn plastic, metalen verpakkingen en drankverpakkingen, glas en papier. Glas en blik kunnen zelfs oneindig gerecycleerd worden! Wil je dus een duurzame afvalverwerking stimuleren, kies dan voor afvalmanagement door Renewi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *